УЧИЛИЩЕ ЗА МАГИИ

The Academy of Magic /2020/
Страна, ВреметраенеСАЩ /86 мин./
ЖанрАнимация, Детски, Комедия
Премиера25 март 2022
Режисьор:Йорен Клубиен
В ролите:Озвучен на български от: Татяна Етимова, Даниела Горанова, Златина Тасева, Живко Джуранов, Александър Воронов, Христо Чешмеджиев, Цвети Пеняшки, Симеон Дамянов, Иля Пепеланов, Чавдар Монов

Аура, която израства с леля си в Долината на ябълките, е упорито момиче със силен характер. Магическите й способности се проявяват, когато един ден се опитва да спре каруца, летяща към тях в овощната им градина.

На 15-ия й рожден ден роботът Йодел оживява и разкрива, че Аура трябва да се запише в училище за магии. С подкрепата на леля си, момичето напуска дома си и се отправя на пътешествие заедно с Йодел. По пътя срещат Шон, пътуващ в същата посока, и огромен дракон, който ги закарва до крайната им цел.

В училището, макар учителят Ламбърт да не е мил с нея и някои от съучениците й да я гледат отвисоко, Аура полага всички усилия да стане добър магьосник. Междувременно, Шон започва да се държи странно. Аура го проследява до забранената зона на Старата библиотека в училището и открива, че там е скрита тайна, свързана както със семейството на Шон, така и със самата нея. В крайна сметка се оказва, че в дъното на всичко стои директорът Франк.

Използвайки хитростта и магическите си сили, Аура и Шон го побеждават, спасяват училището и възвръщат старата му слава, а Аура става новият директор.

Коментарите са изключени.