ДОМЪТ НА GUCCI

House of Gucci /2021/
Страна, ВреметраенеСАЩ / 157 мин./
Жанркриминален, драма, трилър, биографичен
Премиера26 ноември 2021
Режисьор:Ридли Скот
В ролите:Лейди Гага, Джаред Лето, Ал Пачино, Салма Хайек, Джереми Айрънс, Адам Драйвър, Джак Хюстън, Мадалина Генея и др.

По книгата „The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed“ (2001 г.) на американската модна журналистка Сара Гей Фордън.

Филм за убийството през 1995 г. и последствията от това на Маурицио Гучи, италиански бизнесмен и глава на модна къща „Гучи“, поръчано от бившата му съпруга Патриция Реджани.

Какво означава да носиш това име, каква е неговата цена и колко далеч би стигнало едно семейство, за да получи контрол и власт? Три десетилетия са изпълнени с любов, упадък, амбиция, предателства и отмъщение, водещи до трагичен край – убийство. Един забележителен, изкусителен свят на богатство, стил и власт, зад който обаче се крие грозната истина за най-първичните и низки човешки страсти и въжделения.

В центъра на историята е чаровната и интелигентна Патриция (Лейди Гага), която е омъжена за Маурицио Гучи (Адам Драйвър) – внук на създателя на Gucci и един от наследниците на компанията. Докато навигира натовареното с изключително високи залози развитие на иконичната марка, Патриция се бори с всички сили за надмощие над основните фигури в семейния бизнес, включително нейния съпруг, хитрия му чичо Алдо (Ал Пачино), предприемчивия му братовчед Паоло (Джаред Лето) и старомодния му баща Родолфо (Джереми Айрънс).

Коментарите са изключени.