ЧЕРВЕНАТА ЛЯСТОВИЦА

Red Sparrow /2018/
Страна, ВреметраенеСАЩ /145 мин./
Жанртрилър
Премиера2 март 2018
Категория Очаква се категория
Режисьор:Франсис Лорънс
В ролите:Дженифър Лорънс, Джоуел Еджъртън, Матиас Схунартс, Шарлот Рамплинг, Мери-Луис Паркър, Джереми Айрънс, Кирън Хайндс, Джоули Ричардсън, Дъглас Ходж, Сергей Онопко, Саша Фролова и др.

По едноименния роман (2013 г., изд. на български език 2015 г.) на американския писател и бивш служител на ЦРУ Джейсън Матюс.

Секси руска шпионка – Доминика Егорова (Дженифър Лорънс) – се влюбва в офицера от ЦРУ Натаниел Наш (Джоуел Еджъртън) и е на път да стане двоен агент.

Доминика е много неща – посветена на майка си дъщеря, решена да я защитава на всяка цена. Прима балерина, чието усърдие докарва тялото и ума й до абсолютната граница на възможното. Майстор на битката чрез съблазняване и манипулиране…

Когато нараняване слага край на кариерата й, двете с майка й се изправят пред сурово и неясно бъдеще. По тази причина Доминика позволява да бъде вербувана за училище „Sparrow“ – в него тайните служби обучават изключителните младежи като нея да използват телата си и ума си като оръжия. След един перверзен и садистичен тренинг, тя излиза от програмата като най-опасната „лястовица“ в историята на школата.

Сега Доминика трябва да примири някогашното си „аз“ със силите, които вече са й подвластни. Личният й живот се променя и всеки, когото обича, е изложен на риск – включително американският агент от ЦРУ. А той се опитва да я убеди, че е единственият човек, комуто тя може да се доверява…

Comments are closed