БЪРЗИ И ЯРОСТНИ: ХОБС И ШОУ

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw /2019/
Страна, ВреметраенеСАЩ /112 мин./
Жанрекшън, приключенски
Премиера2 август 2019
Категория Очаква се категория
Режисьор:Дейвид Лийч
В ролите:Дуейн Джонсън, Джейсън Стейтъм, Идрис Елба, Ванеса Кърби, Еиса Гонсалес, Еди Марсан, Стефани Вогт, Хелън Мирън и др.

Спин-оф на „Бързи и яростни 8“ (2017).

Двама от най-популярните герои застават един до друг – американският агент за дипломатическа сигурност Люк Хобс (Дуейн Джонсън) и британският бивш военен и наемник Декард Шоу (Джейсън Стейтъм). В ролята на злодея е Идрис Елба, а Ванеса Кърби е сестра на Шоу и агентка на МИ-5. Хелън Мирън повтаря ролята си от „Бързи и яростни 8“ и играе майката на Шоу и сестра му.

Хобс и Шоу неохотно поемат опасна самостоятелна мисия, залогът за която е бъдещето на човечеството. Единият е лоялен агент на американската служба, а другият – изпаднал в нелегалност бивш агент на британските елитни войски. Силният антагонизъм, изразен във вербални нападки и физически сблъсъци между двамата, не стихва още от момента, в който двамата се изправиха един срещу друг в „Бързи и яростни 7“ (2015).

Сега обаче те са принудени да работят в комбина, за да заловят и неутрализират единствения, по-лош от тях самите – кибернетично усъвършенствания анархист и терорист Брикстън (Елба). Надхитрявайки Хати Шоу (Кърби), Брикстън заплашва да предизвика световен хаос, като разпространи опасна биологична зараза, която може да промени човечеството завинаги. Действието се развива по цялото земно кълбо – от Лос Анджелис до Лондон и от токсичния пущинак на Чернобил до екзотичната красота на Самоа. Сестрата на Хобс все пак се превръща в най-голямото препятствие за Брикстън.

Динамиката в действието е изключителна, допълнена от разнообразните екзотични локации, където се развива. Безпроблемното покоряване на небостъргачи, безкомпромисното летателско изпълнение с вертолет, поразяващите бомби по улиците на Лос Анджелис и изникващите на всяка крачка поводи за зверско „меле“ превръщат продукцията в своеобразен екшън шедьовър. Присъства и екзотична нотка в лицето на майката и братята на Люк Хобс, които са типични представители на малката тихоокеанска държава Самоа. По-лесно ли е да спасяваш света от смъртна опасност, отколкото да се сработиш с този, към когото изпитваш истинско отвращение? А какво се случва, когато и семейството е замесено?

 

Comments are closed