ХЕЛОУИН УБИВА

Halloween Kills /2021/
Страна, ВреметраенеСАЩ, Великобритания / 106 мин./
ЖанрТрилър, Ужаси
Премиера22 октомври 2021
Режисьор:Дейвид Гордън Грийн
В ролите:Джейми Лий Къртис, Джуди Гриър, Антъни Майкъл Хол, Анди Матичак, Ник Касъл, Омар Дорси, Уил Патън, Томас Ман др.

Сагата на Лори Строуд (Джейми Лий Къртис) и Майкъл Майърс продължава в тази нова глава от поредицата „Хелоуин“.

Торбалан съществува. През 2018 година хорър иконата Майкъл Майърс възкръсна за нов живот (в 43-годишната поредица, стартирала през 1978 г.) с хита на Дейвид Гордън Грийн „Хелоуин“. Сега Майкъл Майърс се завръща, за да извърви докрай убийствения си път до Лори Строуд (Джейми Лий Къртис), която този път няма да е сама в опита си да спре безжалостното въплъщение на абсолютното зло.

Нощта на Хелоуин, в която Майкъл Майърс се завърна, все още не е приключила. Минути след като Лори Строуд, дъщеря й Карън (Джуди Гриър) и внучката й Алисън (Анди Матичак) оставят маскираното чудовище затворено в клетка в горящото мазе на къщата им, трите се отправят към болницата, за да спасят живота на ранената Лори. Те вярват, че най-накрая са сложили край на дългогодишния ужас, но Майкъл успява да се измъкне от огнения капан и кървавата баня започва отново.

Безпощадният убиец е оцелял от огнения ад, в който го хваща Лори и семейството й. Оставяйки кървава следа от невинни жертви, той се отправя към единственото място, което познава – дома, в който е израснал. Тежко ранена, Лори се подготвя за финален съдбовен сблъсък с Майкъл, но този път тя и семейството й няма да са сами в опита си да спрат живото олицетворение на абсолютното зло. Докато Лори се бори с болката и гнева и събира сили да се защити от Майкъл, целият Хадънфийлд се надига срещу жестокия убиец. Жените от семейство Строуд се присъединяват към група оцелели от предишни срещи с Майкъл, които са твърдо решени да го намерят и ликвидират веднъж завинаги. Злото трябва да умре тази нощ, Хелоуин убива! Взаимно преплитащите се истории на Лори Строуд и Майкъл Майърс следват естествено развитие и достигат до ръба на неизбежната и очаквана кулминация.

Това е смразяващ кръвта поглед към ефекта, който шокиращото, непровокирано насилие има не само над непосредствените му жертви, но и над обществото като цяло. Кога решаваме да загърбим страха си и да се изправим срещу заплахата очи в очи?

Историята отвежда в нова посока, каквато не сме виждали до момента в 43-годишната иконична поредица. Дошъл ли е моментът Майкъл Майърс да умре – или усилията дори на цял град няма да са достатъчни, за да изкоренят злото завинаги?

Коментарите са изключени.