ХЕЛОУИН: КРАЯТ

Halloween Ends /2022/
Страна, ВреметраенеСАЩ, Великобритания / 111 мин./
ЖанрТрилър, Ужаси
Премиера14 октомври 2022
Режисьор:Дейвид Гордън Грийн
В ролите:Джейми Лий Къртис, Анди Матичак, Ник Касъл, Джеймс Джуд Кортни, Ник Лорънс

13-и последен филм от франчайза „Хелоуин“. 45 години след оригиналния филм на Джон Карпентър, хорър поредицата достига епичната си и ужасяваща кулминация. Лори Строуд и въплъщението на абсолютното зло Майкъл Майърс се изправят лице в лице във финален сблъсък, физически и психологически; само един от тях ще оцелее – но кой?

Действието се развива четири години след събитията в „Хелоуин убива“ (2021) и оттогава никой не е чувал и виждал Майкъл Майърс. Лори Строуд живее с внучката си Алисън и пише мемоарите си. След като позволява духът на Майкъл да диктува и определя реалността й в продължение на десетилетия, тя най-накрая е решила да се освободи от страха и гнева и да прегърне живота.

Но когато младият Кори Кънингам е обвинен в убийството на момче, на което е бил бавачка, започва вълна от насилие и ужас, които ще принудят Лори най-накрая да се изправи срещу злото, което не може да контролира и веднъж завинаги да сложи край.

Филмът отново ще ни отведе в най-мрачните кътчета на човешката душа и съзнание, за да ни разкрие по различен и оригинален начин ужасяващите форми на насилието и ефектa му върху хората като общество и индивиди – насилието, оставящо неизлечим белег в живота на хората и близките им.

Коментарите са изключени.