ТО: ЧАСТ ВТОРА

It: Chapter Two /2019/
Страна, ВреметраенеСАЩ / мин./
Жанружаси, трилър
Премиера6 септември 2019
Категория Очаква се категория
Режисьор:Андрес Мушети
В ролите:Бил Скарсгард, Джесика Частейн, Джеймс Макавой, Бил Хейдър, Айзея Мустафа, Джейдън Либърхър, Фин Улфхард, София Лилис, Хавиер Ботет, Джеймс Рансън, Джей Райън, Анди Бийн, Гзавие Долан и др.

Продължение на филма „То“ (2017 г.).

Втората е със същите персонажи, но 30 години по-късно, когато те си спомнят за ужаса, който са преживели в детството си. Вече порасналите деца се завръщат в родния си град, за да се изправят отново срещу злокобния клоун Пениуайз (Бил Скарсгард). Докато литературният източник на Стивън Кинг се движи между млади и възрастни образи, „New Line“ структурира своята адаптация по такъв начин, че сюжетът първо се фокусира върху децата и е поставен в миналото, а продължението по втората половина на книгата се развива в настоящето и е наситено с флашбакове (реминисценции), с които ще видим отново същите деца.

Джесика Частейн играе вече порасналата Бевърли Марш (София Лилис повтаря ролята си на младата Бевърли от първия филм), Фин Улфхард отново е младият Ричи. Джеймс Макавой е порасналият Бил Денброу (Джейдън Либърхър като млад), станал писател, Бил Хейдър се превъплъщава в диджея Ричи Тoзиър. Порасналият Еди Каспбрак се играе от Джеймс Рансън.

 

Comments are closed