ПОДПАЛВАЧКАТА

Firestarter /2022/
Страна, ВреметраенеСАЩ / 94 мин./
ЖанрТрилър, Фантастика, Ужаси
Премиера13 май 2022
Режисьор:Кийт Томас
В ролите:Зак Ефрон, Райън Кийра Армстронг, Сидни Лемън, Глория Рубен, Майкъл Грейайс, Невен Пайкич, Тина Джънг

По едноименния роман на американския писател Стивън Кинг.

Историята на момиче с невероятната дарба да създава огън с ума си, което се бори да разбере себе си и да защити семейството си от сенчестата правителствена агенция „Арсенала“, която иска да я залови и контролира.

Повече от десетилетие младите родители Анди Макгий (Зак Ефрон) и Вики (Сидни Лемън) се укриват в отчаян опит да опазят дъщеря си Чарли (Райън Кийра Армстронг) от това, да бъде заловена и подложена на безкрайни тестове, а безпрецедентните й пирокинетични способности да бъдат използвани за създаване на оръжие за масово унищожение. Анди е научил Чарли да потиска силата си, която се активира от гняв или болка, но когато момичето навършва 11 години, огънят става все по-труден и по-труден за контролиране.

След инцидент, който разкрива локацията на семейството, мистериозен оперативен агент е изпратен по петите им, за да залови Чарли и да я сложи под контрол веднъж завинаги. Ще има ли Чарли силата да овладее огъня и да спаси семейство си?

Филмът по оригинален начин разглежда темите за вмешателството на „силните на деня“ в свободата на индивида, съзряването и откъсването ни от дома, трудностите при изразяването на най-съкровените ни мисли и опасността от потискането на силните ни чувства и страхове.

Коментарите са изключени.