15:17 ДО ПАРИЖ

The 15:17 to Paris /2018/
Страна, ВреметраенеСАЩ /94мин./
ЖанрДрама , Екшън
Премиера2 февруари 2018
Категория Очаква се категория
Режисьор:Клинт Истууд
В ролите:Антъни Садлър, Алек Скарлатос, Спенсър Стоун, Джуди Гриър, Джена Фишър, Рей Корасани и др.

По мемоарната книга „The 15:17 to Paris: The True Story of a Terrorist, a Train and Three American Heroes“ (2016 г.) Спенсър Стоун, Антъни Садлър, Алек Скарлатос и журналиста-международник Джефри Стърн.

По действителен случай. В главните роли са самите участници в събитията – Спенсър Стоун, Антъни Садлър и Алек Скарлатос.

На 21 август 2015 г. американски войници в отпуска разкриват терористичен акт на влака по линията Амстердам-Брюксел-Париж и спасяват 554-те пътници. В ролята на терориста-мароканец Аюб Ел Казани е актьорът Рей Корасани.

Истинската история за трима безстрашни младежи, чиито действия ги превръщат в герои. За първи път главните действащи лица във филма са хората, които са я преживели. Сюжетът проследява израстването на тримата герои от детството, изграждането на непоклатимото им приятелство, намирането на посока в живота и всички обстоятелства, които водят до ужасяващия момент на атаката. В тази съдбовна ситуация единствените им оръжия са задружността и куражът им.

Тримата американци са наградени от президента на Франция с най-високата държавна награда – Кавалери на Легиона на честта, а в САЩ са повишени и наградени от министъра на отбраната с престижни медали.

Comments are closed