НЕ!

Nope /2022/
Страна, ВреметраенеСАЩ /131 мин./
Жанрмистерия, фантастика, трилър
Премиера19 август 2022
Режисьор:Джордан Пийл
В ролите:Даниел Калуя, Кики Палмър, Майкъл Уинкот, Барби Ферейра, Стивън Юн, Дона Милс, Брандън Переа

Хората, населяващи малко и изолирано градче във вътрешността на Калифорния, стават свидетели на необичайно и смразяващо явление. Каква е истината за страховитата мистерия, на която стават свидетели колоритните обитатели на градчето?

След като баща му загива при изключително странни обстоятелства, О Джей Хейууд (Даниел Калуя) обединява сили със сестра си Емералд (Кики Палмър), за да намерят неоспоримо доказателство, че нещо неестествено и чуждо дебне в облаците над дома им – нещо голямо, бързо, откачено и жадуващо за внимание. Но всеки, който обърне поглед към небето, бива взет, а положението в малката им общност става все по странно и смъртоносно… Какво е естеството на заплахата и ще успеят ли братът и сестрата да докажат правотата си, преди да е станало твърде късно?

Заснет с IMAX камери на 65 мм. лента, филмът разкрива още повече от атмосферата и историята на експанзивния хорър-епос, смесващ артхаус подход и естетика с елементи на класически летен блокбастър – обещание за добро лятно кинопреживяване.

Коментарите са изключени.