МОМИЧЕТО В ПАЯЖИНАТА

The Girl in the Spider´s Web /2018/
Страна, ВреметраенеСАЩ, Швеция, Великобритания, Канада, Германия /117 мин./
Жанрдрама, криминален, трилър
Премиера9 ноември 2018
Категория Очаква се категория
Режисьор:Федерико Алварес
В ролите:Клеър Фой, Сверир Гюднасон, Силвия Хокс, Камерън Бритън, Клес Банг и др.

По книгата „Det som inte doedar oss“ („Това, което не ни убива“, 2015 г.) на шведския журналист Давид Лагеркранц. Продължение на филма „Мъжете, които мразеха жените“ (2011 г.) – нова история от поредицата „Милениум“.

Непокорната аутична хакерка Лисбет Саландер (Клеър Фой) и журналистът Микаел Бломквист (Сверир Гюднасон) са оплетени в мрежа от шпиони, киберпрестъпници и корумпирани правителствени чиновници.

В опасните приключения на тандема са замесени американската Агенция за национална сигурност, руската мафия и шведски топизследовател, разработил алгоритъм за създаване на изкуствен интелект. Изплува и един призрак от миналото на Лисбет – нейната омразна сестра-близначка Камила (Силвия Хокс).

Аутсайдерката Лисбет не се вписва никъде, но е най-оригиналният и интригуващ воин в защита на правосъдието през 21 век. Тя поема по една от най-опасните си и прекалено лични мисии досега. Когато учен я наема, за да открадне негова разработка от американците, Лисбет се оказва замесена в мрачна и изпълнена с насилие паяжина от интриги, след като мистериозни сили отмъкват всички данни, подпалват апартамента й и я оставят да умре… С помощта на един стар приятел, журналиста Микаел, действащ като нетипичен съюзник, Лисбет трябва да се впусне в опасно приключение, за да открие хакерите, да спаси малкия син на учения, и да си възвърне това, което й е откраднато. Докато паяжината се затяга, тя е измъчвана от сенките на своето собствено мистериозно минало.

Comments are closed