ЛИЧНО ПРАВОСЪДИЕ

Death Wish /2018/
Страна, ВреметраенеСАЩ /107 мин./
Жанрекшън, криминален, психотрилър
Премиера9 март 2018
Категория Очаква се категория
Режисьор:Илай Рот
В ролите:Брус Уилис, Винсънт Д'Онофрио, Елизабет Шу, Джак Кеси, Дийн Норис, Боу Нап, Майк Епс, Кимбърли Елийс и др.

По едноименния роман (1972 г.) на американския писател Брайън Гарфилд. Римейк на едноименния филм („Смъртоносно желание“) от 1974 г.

Благоразумният иначе баща Пол Кърси (Брус Уилис) се превръща в машина за убиване, след като семейството му е разделено от акт на насилие.

Една нова, сурова и изпълнена с напрежение филмова версия на романа. Трилърът разказва историята на д-р Кърси (Уилис) – хирург, който работи в спешното отделение на болница в Чикаго, където ежедневно вижда крайния резултат от насилието по улиците на града. Един ден неговата съпруга (Елизабет Шу) и дъщеря му (Камила Морон) са брутално нападнати в дома им. Полицията, претоварена от огромното количество престъпления, е неспособна да разреши случая и – за да получи справедливост – Пол е принуден сам да издири и отмъсти на нападателите на семейството си, поемайки правосъдието в свои ръце.

Когато анонимното избиване на престъпници привлича вниманието на медиите, хората започват да се чудят дали смъртоносният отмъстител е ангел хранител или персонификация на „мрачния жътвар“… Пол Кърси се превръща в човек с две лица: спасява живот и го отнема. Съпруг и баща, който опитва да се грижи за семейството си и сенчеста фигура, бореща се с престъпността в Чикаго; хирург, вадещ куршуми от телата на заподозрени, и мъж, търсещ справедливост, когото обществото нарича Неумолимия жътвар, а полицията преследва и неусетно притиска.

Филмът е поразяващ портрет, предизвикващ нашите традиционни представи за света, в който живеем – и провокира силни реакции. Пренасяйки в наши дни дълбоките и сложни теми от романа на Брайън Гарфилд и вкарвайки нови вълнуващи елементи и непоколебим поглед към психиката на хората, екшънът предлага незабравимо изживяване.

Comments are closed