КИБРИТЛИЙКИ

Gunpowder Milkshake /2021/
Страна, ВреметраенеФранция, САЩ, Германия/ 114 мин./
Жанрекшън, трилър, приключенски
Премиера16 юли 2021
Режисьор:Навот Папушадо
В ролите:Лина Хийди, Карен Гилън, Клоуи Коулман, Карла Гуджино, Пол Джиамати, Мишел Йео, Анджела Басет, Ралф Инесън и др.

Три поколения жени се съпротивляват на онези, които биха могли да им отнемат всичко.

В бурния си живот на наемна убийца, Скарлет (Лина Хийди) е принудена със сила да изостави дъщеря си Сам (Карен Гилън) и да бяга. Сам е отгледана от „Фирмата“ – престъпния синдикат, за който е работила майка й.

Години по-късно, макар че са били разделени, Сам също се е превърнала в хладнокръвна убийца. Задача с високи залози е излязла от контрол, започнала е гангстерска война, в която невинното 8-годишно момиче Емили (Клоуи Коулман) е изложено на риск и Сам избира да не изпълни поръчката, да спаси детето и да се укрие. Това отново я връща към майка й и нейната предишна среда – двете не са се виждали от години, но Скарлет винаги ще я подкрепи, ако нещата станат напечени.

Превръщайки се от убиец в мишена, Сам използва единствената възможност да оцелее: да се съюзи с майка си и опасните й партньорки, известни като „библиотекарките“ – Флорънс (Мишел Йео), Ана (Анджела Басет) и Маделин (Карла Гуджино). Сега тези три поколения жени трябва да се научат да се доверяват една на друга, да се опълчат на Фирмата и армията й от главорези и да се разправят безмилостно с всички, които се изпречат на пътя им.

Коментарите са изключени.