КАПИТАН СЪБЛЕЗЪБ И МАГИЧЕСКИЯТ ДИАМАНТ

Kaptein Sabeltann og den magiske diamant /2019/
Страна, ВреметраенеНорвегия /81 мин./
ЖанрАнимация, Комедия, Приключенски
Премиера19 август 2022
Режисьор:Марит Моум Ауне, Расмус Сивертсен
В ролите:Озвучен на български от: Елисавета Господинова, Даниела Йорданова, Христина Ибришимова, Христо Узунов, Александър Митрев, Симеон Дамянов, Сотир Мелев, Марио Иванов

Според древна легенда, съществува един магически диамант, който може да изпълнява желанията на своя собственик при пълнолуние.
Жестокият господар на тъмната джунгла Мага Кан и неговата зла кралица Сарима от цяла вечност се опитват да сложат ръка на диаманта, за да може да изпълни желанията им и да подчинят света.

Печално известният капитан Саблезъб също преследва мечтата си да открие този диамант и да се превърне в господар на целия океан.
Но съдбата има други планове…

Марко е бездомно момче, което се опитва да оцелее в жестокия свят. Виктория и Пинки са приятели, които живеят безгрижно на малък остров. Спокойният им живот е преобърнат с главата надолу в момента, в който диамантът попада в ръцете на Марко, капитан Саблезъб обърква Пинки с Марко и го отвлича, армията от маймуни на Мага Кан преследва капитан Саблезъб, за да вземе Марко, който всъщност е Пинки, а Виктория се опитва да спаси приятеля си Пинки, но попада на Марко и двамата измислят рискован план как да се отърват от злодеите, да спасят Пинки и да се измъкнат с диаманта.

Коментарите са изключени.