G.I. JOE: ЗМИЙСКИ ОЧИ

Snake Eyes: G.I. Joe Origins /2021/
Страна, Времетраене САЩ/ 108 мин./
Жанрекшън, приключенски, фантастика
Премиера23 юли 2021
Режисьор:Роберт Швентке
В ролите:Хенри Голдинг, Андрю Коджи, Самара Уийвинг, Харука Абе, Такехиро Хира, Урсула Корберо, Ико Уайс, Питър Менса и др.

Спин-оф на поредицата филми „G.I. Joe“ от 2009 и 2013 г., фокусиран върху персонажа Змийски очи (в ролята – Хенри Голдинг).
Филмът е вдъхновен от комикса „Тихата интерлюдия“ („G.I. Joe #21 „Silent Interlude“, 1984) на американския автор Лари Хама, създал модерните версии на героите G.I. Joe.

Това е историята на Змийски очи – един от най-известните и обичани от феновете герои, който е част от оригиналната линия играчки Hasbro, послужила за вдъхновение за популярния франчайз. Запознаваме със Змийски очи преди превръщането му в Мълчаливия нинджа. Станал свидетел на смъртта на баща си като невръстно момче, той води самотно съществуване, движен единствено от желанието за отмъщение. Когато спасява живота на Томи – наследника на древен японски клан, наречен Арашикаге, Змийски очи получава шанс да поеме по нов път.

Томи отвежда Змийски очи в Япония, където, макар че е външен човек, Арашикаге го приемат в редиците си и го обучават да бъде нинджа-воин, като същевременно му дават нещо, за което той копнее: дом, цел и усещане, че е намерил своето място, за първи път в живота си. Кланът Арашикаге, заедно с техните съюзници G.I. Joe, са пазители на мира от стотици години и имат нужда от воини като Змийски очи, за да спрат най-голямата терористична организация в света – Кобра. Но когато тайни от миналото на Змийски очи излизат наяве, неговата чест, вярност и братско приятелство с Томи ще бъдат поставени на изпитание.

Със забележителен екшън и бойна хореография, както и с несравнимия дух на Япония, филмът предлага вълнуващо изживяване от вселената на G.I. Joe. Героите: Буреносна сянка („Storm Shadow“, в ролята – Андрю Коджи), Блайнд Мастър (Питър Менса), Хард Мастър (Ико Уайс), Акико (Харука Абе), Скарлет (Самара Уийвинг), Кента (Такехиро Хира), Баронесата (Урсула Корберо) и др.

Коментарите са изключени.