ЕЛФИ В КУХНЯТА: ПЕЧЕНО-СТОРЕНО

Die Heinzels - Rückkehr der Heinzelmännchen /2019/
Страна, ВреметраенеГермания /78 мин./
ЖанрАнимация, Детски, Комедия, Семеен
Премиера27 май 2022
Режисьор:Уте фон Мюнхов-Пол
В ролите:Озвучен на български от: Елена Грозданова, Росен Пенчев, Веселин Петров, Александър Хаджиангелов, Георги Стоянов, Ангелина Русева, Бернарда Береану, Виктор Иванов, Георги Спасов, Лазара Златарева, Лидия Вълкова, Станислав Пищалов, Татяна Захова

Легендарните елфи от Кьолн са били някога джуджета, тайно помагащи през нощта на занаятчиите – но преди 200 години са били прогонени от злата жена на един шивач. Оттогава живеят под земята и се крият от горния свят, избягвайки всякакъв контакт с „неблагодарните и зли“ човеци. Сега те се завръщат!

Един ден на щурата елфка Елфи й писва от тясното пространство и несбъднатите мечти. Заедно с двамата си спътници, елфите Кип и Бък, тя отива на повърхността, за да търси съдбата си. След изпълнени със смях приключения, нарастващото приятелство на Елфи с на пръв поглед киселия готвач Тео ще й припомни за истинското призвание на елфите: да помагат на другите!

Когато един ден несръчната и щура Елфи (озв. от Елена Грозданова) решава да преследва мечтите си, бягайки от скрития свят на елфите, тя се сблъсква с проблемите на света на хората. Заедно с двамата си спътници Кип и Бък (Александър Хаджиангелов и Веселин Петров), тя успява да помогне на майстор сладкаря Тео (Росен Пенчев), който е на път да загуби любимата си сладкарница.

Коментарите са изключени.