ДОКТОР ДУЛИТЪЛ

Dolittle /2020/
Страна, ВреметраенеСАЩ /106 мин./
Жанр Комедия, Приключенски, Фантастика
Премиера17 януари 2020
Категория Очаква се категория
Режисьор:Стивън Гейгън
В ролите:Робърт Дауни мл., Майкъл Шийн, Антонио Бандерас, Джим Бродбент, Кася Смутняк, Хари Колет, Джеси Бъкли, Кармен Иджого, Том Холанд и др.

По образите, създадени в 10-те книги за едноименния герой (публ. 1920-1948 г.) с акцент романа „Пътешествията на Доктор Дулитъл“ (1922 г.) на английския писател Хю Лофтинг.

Един ветеринарен лекар може да говори с животните…
Викторианска Англия. Д-р Джон Дулитъл (Робърт Дауни мл.) установява дарбата си и се заема да помогне на младата кралица Виктория (Джеси Бъкли), опитваща се да пребори тежко заболяване. При това се старае да опази в тайна способността си да говори с всички четириноги и пернати.

Седем години, след като е загубил съпругата си, ексцентричният доктор – известен лекар и ветеринар на кралицата на Англия – е изолиран зад високите стени на имението „Дулитъл“ единствено в компанията на любимите си екзотични животни. Но когато тя се разболява, на Дулитъл му се налага да предприеме опасно пътуване към митичен остров в търсене на вълшебно лекарство.

Към смелото му пътешествие се присъединява младият и самоназначил се за негов чирак Томи (детето-актьор Хари Колет), както и необичайна разнородна група от негови приятели – животните, сред които тревожната притеснена горила Чи-Чи (озв. от Рами Малек), ентусиазираната, но с не особено развит интелект и самонадеяна патица Даб-Даб (озв. от Октавия Спенсър), дует цинични щрауси, един от които е Плимптън (Кумейл Нанджиани), екзалтираната полярна мечка Йоши (озв. от Джон Сина) и решителният строг папагал Полинезия (говорещ с гласа на Ема Томпсън), който служи като най-доверен съветник на Дулитъл. Възвръщайки остроумието и смелостта си, той се сблъсква със стари противници и открива нови чудати създания, а пътуването се превръща в най-епичното приключение на живота му.

Филмът ни въвлича в необичайната вселена на странника Дулитъл – неподражаемия по своя стил и способности и леко ексцентричен доктор, който се е капсулирал в свой особен свят. Той просто не разбира хората, негови най-достойни събеседници са животните!

Започва едно опасно пътешествие, в което той и всички негови приятели от разнородния животински свят се впускат стремглаво. Бурни води и изпитания по пътя към крайната цел на нестандартния отбор, един емблематичен саундтрак и една толкова фантастична реалност, че чак прилича на истинска – това са само част от посоките, които продукцията ни предлага.

Comments are closed