ВЕЧНИТЕ

Eternals /2021/
Страна, ВреметраенеСАЩ/ 157 мин./
Жанрекшън, приключенски, фантастика,
Премиера5 ноември 2021
Режисьор:Клоуи Чжао
В ролите:Анджелина Джоли, Ричард Мадън, Салма Хайек, Джема Чан, Кумейл Нанджиани, Кит Харингтън, Брайън Тайрий Хенри, Бари Киогън и др.

По комиксите на Джак Кърби.

Сага за вечните – безсмъртни същества, живели на Земята и оформили нейната история и цивилизации.

Новият екип супергерои са древни извънземни, които живеят тайно на Земята от хиляди години, Вечните наблюдават и напътстват хората, помагат им да се развиват и стават свидетели на постигнатите от тях чудеса. През всички изминали векове те остават в сянка и никога не се намесват пряко в човешките дела – до този момент!

Следвайки събитията от „Отмъстителите: Краят“ (2019 г.), неочаквана трагедия принуждава Вечните да се разкрият и да се обединят срещу най-древния враг на човечеството – Девиантните.

Макар и предотвратен от Отмъстителите, опитът на Танос да унищожи половината от живите същества във Вселената има сериозни последици. Резултатът – появата на древни същества, Девианти, за които се смята, че са изчезнали отдавна, и които на свой ред ще се опитат да унищожат хората. От кого Вечните са се крили толкова време? Защо са дали обет да не се намесват в човешките дела и до какво ще доведе тяхното разкриване и появата на Девиантите?

В главните роли са Ричард Мадън като всемогъщия Икарис, Анджелина Джоли като свирепия воин Тена, Джема Чан като обичащата хората Серси, Кумейл Нанджиани като притежаващия космически сили Кинго, Лорън Ридлоф като супербързата Маккари, Брайън Тайрий Хенри като интелигентния изобретател Фастос, Салма Хайек като мъдрата духовна лидерка Аяк, Лиа Макхю като вечно младата стара душа Спрайт, Дон Лий като могъщия Гилгамеш и Бари Киогън като сдържания самотник Друиг. Кит Харингтън се превъплъщава в Черния рицар – Дейн Уитман, който не е част от Вечните.

Коментарите са изключени.