БЯГСТВО

Monsters/2022/
Страна, ВреметраенеБЪЛГАРИЯ / 120 мин./
ЖанрДрама, Трилър
Премиера13 май 2022
Режисьор:Виктор Божинов
В ролите:Александър Кендеров, Диана Димитрова, Беноа Ноел Марешал, Цветан Апостолов, Благовест Благоев, Димитър Касабов, Снежана Макавеева, Христо Петков, Венцислав Сариев, Иван Савов, Димитър Сулев

Разказ за контрастите в живота – докато някои търсят щастие и свобода в изоставено планинско село, други долу в долината работят с почти безмилостен ред и дисципина, за да освободят група наркомани от техните зависимости. Две коренно различни групи млади хора се противопоставят и конфронтират – едните се борят да върнат живота в селото, а другите управляват комуна за наркозависими. Могат ли два свята да съжителстват заедно на подобно място и какво се случва, когато те се сблъскат?

Жан-Клод (Беноа Марешал) и приятелите му се местят в изоставено село в планината. Дните им са пълни с биологично земеделие – финансирано по програма на ЕС за презаселване на обезлюдени села, слушане на музика, пушене на трева и други занимания. В един момент към тяхната група се присъединява млад непознат – заплахата за монотонното ежедневие идва с пристигането в тяхната комуна на Дани (Александър Кендеров) – момче, избягало от рехабилитационния център в долината, което и знае повече, отколкото трябва… Започва лов на беглеца, последван от безмилостен конфликт, който заплашва с пълно унищожение – конфликт с досегашната идилия.

Коментарите са изключени.