БЛИЗНАКЪТ

Gemini Man /2019/
Страна, ВреметраенеСАЩ, Китай /117 мин./
Жанрекшън, фантастика
Премиера11 октомври 2019
Категория Очаква се категория
Режисьор:Анг Лий
В ролите: Мери Елизабет Уинстед, Уил Смит, Клайв Оуен, Дъглас Ходж, Бенедикт Уонг, Тим Конъли, Дейвид Шей и др.

Застарял наемен убиец се изправя срещу свой по-млад клонинг.
Елитният наемен убиец Хенри Броган (Уил Смит) става мишена на мистериозен млад таен агент, който очевидно може да предвиди всеки негов ход. Той е негово собствено копие!

Уил Смит и ….Уил Смит завихрят истински дуел с мотори („байк-фу“) по улиците на Картахена, Колумбия. Но има ли как да победиш, когато се изправяш срещу самия себе си? Именно идеята човек да преследва самия себе си е и интригуващата идея зад екшъна.

Клайв Оуен влиза в ролята на Клей Варис – безскрупулен шеф на програмата за клониране, който стои зад създаването на „младши“. Бенедикт Уонг е Барън, бивш колега и близък приятел на Хенри. Мери Елизабет Уинстед е младата агентка Дани, чиято задача е да следи Хенри, но става негов съюзник.

Джери Брукхаймър, продуцент: „Гледаме Уил, който се изправя сам срещу себе си отпреди 30 години“.
Бил Уестенхофер, визуални ефекти: „Това не е подмладяване или лицево проследяване, а изцяло дигитално творение. Всяка сълза, всеки удар, всичко, което виждате, е Уил Смит“
Уил Смит: „Когато го видях за първи път, беше много особено. Това бях АЗ. Взирах се в идеалната 23-годишна версия на самия себе си. Сякаш някой беше премахнал всички недостатъци. Това ще промени начина, по който се гледат и правят филми“.

Comments are closed