АМСТЕРДАМ

The Woman King /2022/
Страна, ВреметраенеСАЩ, Канада / 135 мин./
ЖанрИсторически, Комедия, Криминален
Премиера7 октомври 2022
Режисьор:Дейвид О. Ръсел
В ролите:Крисчън Бейл, Марго Роби, Робърт Де Ниро, Аня Тейлър-Джой, Рами Малек, Тимъти Олифънт, Зоуи Салдана, Андреа Райзбъръ, Джон Дейвид Уошингтън, Майкъл Шанън, Матиас Схунартс, Алесандро Нивола, Тейлър Суифт, Крис Рок, Лиланд Орсър

1930-те години. Трима приятели – доктор, медицинска сестра и адвокат – стават свидетели на убийство, след което са и заподозрени. Те се захващат да разкрият една от най-скандалните престъпни конспирации в американската история.

Докато разследващите дишат във вратовете им, тримата приятели, които са дали обет да се защитават един друг на всяка цена, трябва да открият истинския извършител на престъплението и да изчистят имената си, преди да е станало прекалено късно. Ситуацията се усложнява допълнително, когато колоритното трио се натъква на скандална конспирация с невиждани мащаби. Какво разкриват героите и наистина ли и тримата са напълно невинни? Мистерия е истинският извършител на печалното престъпление, както и тайната организация, твърдо решена да владее света. Но кой все пак е убиецът?

Увлекателната, заплетена и шокираща история по забавен и интелигентен начин комбинира исторически факти и измислица, доказвайки ни за пореден път на какво е способен човек в името на честта и парите.

Коментарите са изключени.